Hozzávalók
Tészta
- 400 g liszt
- 125 g porcukor
- 200 g vaj
- 1 db tojás
- csipet só
- 100 g tejföl
- 200 g krémsajt, szobahőmérsékletű
- 100 g sűrített tej (cukrozott)
- 2 ek citromlé
- eper lekvár
- piros és zöld ételfesték
Osszuk ketté, dolgozzunk velük külön-külön. Nyújtsuk ki sütőpapír vagy folpack rétegek között 0,5 cm vastagra.
Szúrjuk ki hullámos szélű süti kiszúróval. (Akkora kiszúrót válasszunk amekkora muffin tepsire kerül majd!) Simítsuk a tésztákat a formára. Tegyük a hűtőszekrénybe annyi időre amíg a sütő felmelegszik 180 °C hőmérsékletűre. Süssük 10-12 percig, aranyszínűre. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni a formán kb. 10 percig, majd rácson teljesen.
A töltelékhez keverjük össze a sűrített tejet, a tejfölt (lehet keményre felvert tejszínhabot is tenni bele a tejföl helyett) és a krémsajtot, adjuk hozzá a citromlevet és jól keverjük össze.
Vegyünk ki belőle 2-2 kanállal, ezeket színezzük az ételfestékekkel.
A közben már teljesen kihűlt tésztakosárkák aljába tegyünk 1-1 tk eper lekvárt, majd töltsük fel a krémmel.
Egy fogpiszkáló segítségével pöttyözzük fel a tetejére a dekorációt. Minimum 4, de ha tejszínes, akkor legalább 24 óráig pihentessük a hűtőszekrényben.
Néhány napig tárolható a hűtőszekrényben.
Forrás: http://www.larecetadelafelicidad.com/en/2012/12/cheesecake-cookies.html