Hozzávalók
Tészta
- 350 g liszt
- 200 g vaj
- 200 g porcukor
- 1 tojás + 1 tojás sárgája
- 1 tk vanília aroma
- 1 ek sütőpor
- 1 citrom a reszelt héja
- csipet só
- 35 ml hideg víz
- 80 g cukor
- néhány csepp citromlé
- 1 ek víz
Adjuk hozzá a kis kockákra vágott hideg vajat, a hideg vizet és gyúrjuk minél gyorsabban össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőszekrénybe kb. 1 órára.
Nyújtsuk ki a tésztát, tekerjük fel fém henger alakú formára, szórjuk meg apróra vágott mogyoróval vagy mandulával és süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben kb. 20 percig.
Ha kihűlt töltsük meg tetszés szerinti krémmel (tejszínes, mascarponés, pudingos, borhab…)
A lángokhoz készítsünk elő zsírpapírral bélelt (legjobb erre a célra is a teflonos) tepsit. Tegyünk rá méretre vágott hurkapálcákat. A cukrot a vízzel és a citromlével karamelizáljuk és öntsünk a pálcákra (lásd kép).
Forrás: http://semplicementeshopping.blogspot.hu/2013/12/candele-farcite-di-pasta-frolla.html
Ui: Időhiányban szenvedőknek kezdődhet a recept ott is, hogy végy kész habrolókat…