Saslik 3 l-es befőttes üvegben sütve.
A húst előzetesen néhány órát pácojuk valamilyen buborékos folyadékban (ásványvíz, sör, pezsgő) hagymakarikákkal, folyékony füsttel, fűszerekkel...
Utána felszúrjuk fapálcára, a páclét a hagymával együtt az üveg aljára öntjük, beleállítjuk a saslikokat. Az üveg tetejét alufóliával fedjük.
Hideg (!) sütőbe állítjuk és 180 °C-on 1-1,5 órát sütjük.
Amikor kész nem vesszük ki (!), hanem résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és úgy hagyjuk egy kicsit hűlni, így garantálja az ötletgazda, hogy nem lesz baja az üvegnek.
A végeredmény puha, nagyon szaftos hús.
Forrás: http://www.multivarka.ru/forum/viewtopic.php?f=32&t=5928