Hozzávalók
Tészta
- 13 dkg sütemény liszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 0,25 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor, osztva
- 1 db (közepes nagyságú) banán, összetörve
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk citromhéj, reszelve
- 3 db tojásfehérje
- 1 ek porcukor
- 11 dkg krémsajt, csökkentett zsírtartalmú
- 11 dkg barnacukor
- 0,5 vanília aroma
- 240 ml tejszín, habbá verve
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport.
A tojásokat keverjük habosra 10 dkg cukorral, adjuk hozzá a banánt, a vaníliát és a citromhéjat.
A fehérjéket verjük habbá a maradék (5 dkg) cukorral.
A lisztes részt keverjük össze a banánossal, majd forgassuk össze a habbal.
Terítsük el az előkészített tepsiben és süssük 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 10-12 percig (érintésre rugalmas). Hagyjuk 5 percig hűlni, fordítsuk rá porcukorral meghintett textilre, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a rövidebb oldala felől tekerjük szorosan fel.
Tegyük rácsra kihűlni.
A töltelékhez keverjük a krémsajtot, a barna cukrot és a vaníliát simára, amíg a cukor feloldódik. Forgassuk össze a tejszínhabbal és töltsük meg vele a tésztát.
Tálaláshoz szórjuk meg porcukorral, csurgassunk rá karamell öntetet.
Forrás: http://www.ladybehindthecurtain.com/caramel-banana-cake-roll
Karamell öntet
- 22 dkg kristálycukor
- 60 ml víz
- 120 ml tejszín
- 2 ek bourbon
- 0,5 tk tengeri só