Hozzávalók
- 125 g vaj, szobahőmérsékletű (opcionálisan enyhén sós)
- 125 g porcukor
- 1 tojás, enyhén felverve
- 1 tk vanília aroma
- 250 g liszt
- mandula, egész és szeletelt (pirított)
- fehércsokoládé
- csokoládé
Keverjük össze a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojás és a vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet is, egy viszonylag lágy tésztát kapunk.
Gyúrjuk át enyhén lisztezett deszkán, csomagoljuk folpackba, és tegyük 2 órára a hűtőszekrénybe.
Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra. Szúrjuk ki ovális sütemény kiszúróval.
Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire. Egész mandulából alakítsuk ki a szemöldökét és csőrt. Szúrjunk ki egy kis lukat az akasztónak.
Süssük 8-14 percig (mérettől függően) amíg a szélei enyhén aranysárga színűek. Ha kész hagyjuk a tepsin kihűlni.
Díszítsük csokoládéval a szemeket, ragasszuk fel fehércsokoládéval a pirított szeletelt mandulát.
Amennyiben a fára akasztjuk, ellenőrizzük, hogy stabilan állnak a szemek és a csőr, ha szükséges szintén egy csepp olvasztott csokoládéval rögzítsük.
Forrás: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/snowy-owls