Hozzávalók
- 170 g étcsokoládé
- 160 g vaj
- 2 tojás
- 120 g cukor
- 1 csapott ek kakaó
- 50 g liszt
- csipet só
- 1 tk vaníliás cukor
- 2 ek rum vagy brandy
- 1 marék aszalt szilva egy éjszakára rumba áztatva
A csokoládét olvasszuk fel vízfürdőn. Üssük hozzá a tojások, adjuk hozzá a cukrokat is.
Egy másik edényben keverjük össze a sót, a lisztet és a kakaót.
Öntsük részletekben a csokoládés keverékhez, adjuk hozzá a lecsepegtetett szilvát is.
Öntsük 20 x 20 cm-es sütőpapírral bélelt, vajjal kikent tepsibe.
Süssük előmelegített 170-180 °C hőmérsékletű sütőben 15-20 percig. Még imbolyog ha megmozgatjuk.
A forma lehet kerek is, vagy szögletes, de arra figyeljünk, hogy a tészta minimum 4 cm, maximum 7 cm vastag legyen.
Ha megsült hagyjuk 5-8 órát állni a formában.
Hűtőszekrényben egy hétig is eláll, de tálalás előtt tegyük ki szobahőmérsékletre 30 percre.
Forrás: http://www.liveinternet.ru/users/mari2020/post336741531