Rudolf, a leghelyesebb piros orrú rénszarvas, most ehető zsemle formában :)
Hozzávalók
Tészta
- 620 -700 g liszt
- 3 ek cukor
- 4,5 tk expressz élesztőpor
- 0,5 tk só
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 240 ml író
- 240 ml csésze víz
- 75 g vaj, kockára vágva
- krémsajt kb. 1 evőkanál)
- fekete bab
- koktél paradicsom
Melegítsük elő a sütőt 190 °C hőmérsékletűre.
A sütőlemezt béleljük ki zsírpapírral.
Egy nagy tálban keverjünk össze 380 g lisztet a cukorral, az élesztővel, a sóval, és a szódabikarbónával.
Melegítsük össze az írót, a vizet és a vajat kb. 50°C-ra. A vajnak nem kell teljesen megolvadnia.
Keverjük össze a két keveréket, adjunk hozzá a maradék lisztből annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. Gyúrjuk egy enyhén lisztezett felületen, amíg sima és rugalmas lesz, kb. 2 perc.
Fedjük le és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
Osszuk 16 egyenlő részre.
Egy rénszarvashoz 2 db szükséges.
Az egyik darabból alakítsuk ki a fejet (ez tulajdonképpen egy háromszög, lekerekített sarokkal)
A másik darab tésztát vágjuk nagyjából félbe.
Az egyik feléből formáljuk meg az agancsokat, a másik feléből a füleket (itt keletkezik egy kis tésztamaradék), lásd képek.
Állítsuk össze a szarvasokat, helyezzük a sütőlemezre, hagyjunk megfelelő távolságot egymástól, nehogy az agancsok összesüljenek.
Süssük aranybarnára, kb. 20 - 30 perc.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni a lapon (min. 15 perc) Vegyük le a lapról és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy kevés krémsajttal ragasszuk fel a babot és paradicsomot
Forrás: http://joandsue.blogspot.hu/2013/11/rudolph-red-nose-reindeer-bread.html