Hozzávalók
Kéreg
- 10 ek vaj, olvasztva
- 250 g graham keksz, morzsa
- 3 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió
- 9,5 dl tojáslikőr
- 140 g (2 cs) vaníliás, főzés nélküli pudingpor
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió
- 2-3 dl tejszín
- csipet fahéj
A vajat keverjük össze a morzsával, öntsük hozzá a cukrot és a szerecsendiót, keverjük egyneműre. Nyomkodjuk bele egy 22 cm kerek forma aljába és oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.
Keverjük robotgéppel alacsony fokozaton 1 percig a tojáslikőrt a pudingporral, ízesítsük fahéjjal és szerecsendióval.
További 2 percig keverjük erős fokozaton.
Öntsük a tésztakéregbe.
A tejszínt verjük kemény habbá, fedjük vele a krémet, szórjuk meg csipetnyi fahéjjal.
Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Forrás: http://simplygloria.com/no-bake-eggnog-pie