Hozzávalók (kb. 18-20 db)
Tészta
- 150 g liszt
- 75 g dió/mandula/mogyoró finomra darálva
- 220 g vaj, puha
- 60 g porcukor
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
- Nutella
- Pirított törökmogyoró – kb.20
- 40 g porcukor, meghempergetni a kész sütiket
Béleljünk ki egy tepsit zsírpapírral és a Nutellából kanalazzunk ki rá ¼ teáskanálnyi mennyiségeket. Tegyük tepsit minimum egy órára a mélyhűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Robotgéppel habosítsuk a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a vaníliát is, keverjük össze. Alacsony fokozaton keverve, részletekben adjuk hozzá a lisztet, a sót, végül a diót.
Tegyük a tésztát a hűtőbe 30 percre.
2-3 evőkanálnyi mennyiséget vegyünk ki a tésztából, formázzunk belőle először egy golyót, lapítsuk le, majd töltsük meg a fagyasztott Nutellával, és egy szem mogyoróval.
Zárjuk össze a golyót, tegyük az előkészített tepsire. Süssük 12-14 percig, az alja csak enyhén legyen barna, figyeljünk, hogy ne süljön túl!
Hagyjuk kb. 2-5 percig a tepsin hűlni, ameddig már kézzel meg lehet fogni.
Forgassuk meg átszitált porcukorba.
Légmentesen záródó tartályba legfeljebb 3 napig, vagy fagyasztva egy hónap eltartható.
Forrás: http://lifemadesweeter.com/?p=4375