Hozzávalók (20-24 db)
- 2 cs (4,5 tk) szárított élesztő
- 180 ml meleg víz (43-46°C)
- 4 ek méz
- 2 tojás, enyhén felverve
- 4 ek reszelt narancshéj (kb. 2 db narancs)
- 100 g vaj, puha
- 560 g liszt
- 1 tk só
Megkenni a tésztát
- 4 ek olvasztott vaj
Keverjük hozzá a tojást, a narancshéjat és az olvasztott vajat. Adjuk hozzá a liszt felét, dolgozzuk össze, majd öntsük hozzá a maradék lisztet és a sót is. Gyúrjunk belőle sima, rugalmas tésztát.
Kelesztő tálban, folpacckal lefedve hagyjuk kb. 1 óra alatt duplájára kelni.
Gyúrjuk át, osszuk két részre. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 35 cm átmérőjű, kör alakú formára. Kenjük meg mindkettőt 2-2 ek olvasztott vajjal.
Egy éles késsel vágjuk fel 12 cikkelyre, tekerjük fel a kifliket és tegyük őket zsírpapírral bélelt tepsire, mindegyik hajlítsuk meg egy kicsit (ívbe). Meleg helyen hagyjuk ismét a duplájára kelni (kb. 1 óra).
190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 20 perc.
Mikor kész és még meleg, kenjük át a tetejüket olvasztott vajjal.
Forrás: http://www.kudoskitchenbyrenee.com/2014/04/OrangeHoneyCrescentRolls.html