2/07/2015

Almás, kókuszos morzsatorta

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása




Hozzávalók
Töltelék

  • 6 db nagy (savanyú) alma, hámozva, kis kockára vágva
  • 90-130 g cukor 
  • 120 ml narancslé, frissen facsarva
  • 2 ek étkezési keményítő (60 ml víz)
  • 1 ek vaj
  • 0,5 tk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 100 ml vörös áfonya (friss vagy fagyasztott) - opcionális
Tészta
  • 120 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 65 g cukor
  • 175 g liszt
  • 50 g kókusz
  • 2 db közepes tojás
  • csipet só
Morzsa
  • 70 g liszt
  • 50 g kókusz
  • 50g cukor
  • 0,5 tk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 60 g vaj, hideg
  • 1 cs vaníliás cukor
  • egy csipet só
A töltelékhez az almát, a cukrot és a narancslevet egy nagy serpenyőben forraljuk fel, majd főzzük lefedve 5 percig. Húzzuk le a tűzhelyről.
60 ml vízben oldjuk fel a keményítőt és öntsük az almás keverékhez, sűrítsük be kis lángon, kevergetve, de már nem kell forralni.
Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a vajat, a fahéjat és a szerecsendiót. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához keverjük össze a vajat a sóval és a cukorral, egyenként üssük bele a tojásokat. Szitáljuk hozzá a lisztet, öntsük bele a kókuszt. Tegyük a hűtőszekrénybe 10-15 percre.

Keverjük össze a lisztet, a kókuszt, a cukrot, a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a szerecsendiót. Reszeljük rá a hideg vajat, morzsoljuk össze.

Egy 26 cm-es kerek tortaformát vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával, vagy béleljünk ki sütőpapírral.

Béleljük ki a tésztával (vizes ujjal tudjuk a formába nyomkodni, mert ragadós), tegyük bele a tölteléket, (ha van, akkor most szórjuk bele az áfonyát) végül szórjuk rá a morzsát.

Süssük előmelegített sütőben 220°C hőmérsékleten 10 percig, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 190°C-ra és süssük további 30 percig.

Ha nagyon barnul a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
15-20 percig hagyjuk hűlni a formában, mielőtt felvágjuk.

Forrás: http://kavkazkyhnya.ru/2013/12/yablochno-kokosovyy-pirog

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)