Mr. Nutella emlékére*
Hozzávalók
Tészta
Tészta
- 150 g keksz
- 4 db Ferrero Rocher
- 50 g vaj, olvasztva (ha szükséges +20 g)
Töltelék
- 225 g krémsajt
- 50 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 250 ml tejszín
- 12 db Ferrero Rocher
- 100 g étcsokoládé (56%)
- 250 ml tejszín
A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a Ferrero
Rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze. Nyomkodjuk egy 24
cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a
töltelék elkészül.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a
vaníliát.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez.
A töltelék kb. ¾ részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat (lásd kép!) és fedjük be a maradék krémmel.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez.
A töltelék kb. ¾ részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat (lásd kép!) és fedjük be a maradék krémmel.
Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló
edénybe.
100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.
Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt (150 ml), és verjük habosra. Töltsük habzsákba (1 cm-es, sima csőr) és díszítsük fel vele a tortát. Nyomjunk krémpöttyöket, majd egy kis kanál segítségével formázzuk meg (lásd kép!).
100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.
Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt (150 ml), és verjük habosra. Töltsük habzsákba (1 cm-es, sima csőr) és díszítsük fel vele a tortát. Nyomjunk krémpöttyöket, majd egy kis kanál segítségével formázzuk meg (lásd kép!).
Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.
*89 éves korában elhunyt Michele Ferrero, a Ferrero
olasz édességipari cég tulajdonosa.
Mindenki által ismert termékeik a Mon Cheri (1956), a Nutella (1964), a Kinder csokoládé (1968), a Tic Tac (1969), a Kinder-tojás (1974), a Ferrero Rocher (1982).
Ezek közül is a legközkedveltebb a Nutella, melyből évi 350 ezer tonnát készítenek.
Mindenki által ismert termékeik a Mon Cheri (1956), a Nutella (1964), a Kinder csokoládé (1968), a Tic Tac (1969), a Kinder-tojás (1974), a Ferrero Rocher (1982).
Ezek közül is a legközkedveltebb a Nutella, melyből évi 350 ezer tonnát készítenek.