Hozzávalók (36 db)
Tészta
- 500 g tej
- 50 g friss élesztő
- 100 g cukor (nádcukor)
- csipet só
- 150 g vaj, puha
- 800-840 g liszt
- 150 g vaj, puha
- 100 g cukor (nádcukor)
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 db tojás, felverve
Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával (géppel kb. 5 perc).
Folpackkal takarjuk le és meleg helyen hagyjuk 30 percig kelni.
Enyhén lisztezett deszkán osszuk 3 részre, és mindegyiket nyújtsuk ki kb.50 x 30 cm nagyságú lappá.
Kenjük meg az összekevert töltelék harmadával, tekerjük fel szorosan.
A tekercseket vágjuk kb.4 cm-es (kétujjnyi) darabokra. Kenjük meg felvert tojással a tetejüket és vágjuk be éles késsel két helyen (lásd kép, ne vágjuk át teljesen!)
Zsírpapírral bélelt sütőlapra tegyük őket úgy, hogy a középső szeletet fordítsuk ki balra, a felsőt pedig igazítsuk jobbra. Nekem 12 db fért el egy tepsire, sütés közben megnőnek!
Hagyjuk újabb 20-30 percig kelni, majd toljuk előmelegített 220 °C hőmérsékletű sütőbe.
8-10 perc alatt sülnek készre.
Porcukorral meghintve kínáljuk!