Hozzávalók
Tészta
- 125 g vaj
- 50 g cukor
- 150 g liszt
- 40 g étkezési keményítő
- csipet só
- 1 tk vanília aroma
- 100 g lekvár
- 150 g szezámmag
Gyúrjuk össze, formáljunk belőle 2,5-3 cm vastagságú és szélességű rudat.
Forgassuk meg az oldalait szezámmagban. Vágjuk fel 2,5-3 cm-es darabokra. Almamagház kiszúróval szedjük ki a kockák közepét (a vágott, sima oldala legyen most felül).
A kiszedett darabokat vágjuk félbe. Az egyiket tegyük vissza a sütibe, a másik darabból lesz majd a teteje. A tetejét is szórjuk meg szezámmal.
Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 15 -18 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni, a mélyesdéseket töltsük meg lekvárral, tegyük a tetejére a kalapokat.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/101538