„Sose láttam olyan szépet életemben, mint az a kislány. Olyan volt, mint egy angyal...
Attól kezdve mindig együtt voltunk, úgy voltunk, mint a borsó meg a héja.”
Forrest Gump c. film
Hozzávalók
Tészta
- 280 g liszt
- 140 g vaj, olvasztva
- 3 tojássárgája (2 db a tésztába, 1 db a kenéséhez)
- 45 g cukor
- csipet só
- 25 g élesztő
- 80 ml tej
- 9 db kivi
- 160 g tejszín
- 120 g krémsajt, szobahőmérsékletű
- 80 g porcukor
- 2 tk olaj
Az élesztőt futtassuk fel pici cukorral elkevert langyos tejben.
Adjuk az átszitált liszthez az olvasztott vajat, a 2 db tojássárgáját, a cukrot és sót.
Gyúrjuk össze a felfutott élesztővel. Letakarva, meleg helyen hagyjuk, míg duplájára kel.
Osszuk 12 egyenlő részre, formáljunk golyókat belőle.
Fedjük le folpackkal, pihentessük 10-15 percig.
Mindegyiket nyújtsuk ki kör alakúra, és a képen látható módon formázzuk.
Tegyük az elkészült hosszúkás zsemléket kiolajozott tepsibe. Hagyjuk duplájára kelni őket, majd kenjük meg tojássárgájával és süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 15-18 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez verjük a porcukorral habbá a tejszínt, óvatosan forgassuk össze a krémsajttal.
Töltsük a krémet, a felvágott zsemlékbe (lásd fotó).
A meghámozott kivikből karalábévájóval formázzunk golyókat és ültessük rá a krémre.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/82339