Pontosabban nagyon citrom, vagyis citromkrémes citrom :)
Ha a gyümölcs alakúak címke bejegyzései között körülnézel megtalálod a rokonokat is ;)
Hozzávalók
Tészta
- 280 g liszt
- 2 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 70 g cukor
- 60 g vaj, puha, felkockázva
- 50 ml tejet
- 1 citrom reszelt héja
Krém
- 1 citrom leve
- 200 g cukor
- 1db tojás
- 1 db tojássárgájája
- 30 g keményítő
- 300 ml víz
Szirup
- 1 citrom leve
- 100 ml víz
- 60 g cukor
- 60 ml Limoncello
- kistálycukor
- papír kapszli
A tésztához keverjük el a lisztben a cukrot, és a sütőport, morzsoljuk össze a vajjal, adjuk hozzá a tojást és a citromhéjat. Gyúrjunk belőle lágy tésztát a tej hozzáadásával.
Lisztes kézzel formáljunk belőle 25 grammos golyókat, egy
kicsit próbáljuk őket hosszúkás alakúra formázni. Tegyük őket zsírpapírral
bélelt tepsire, egymástól kis távolságot hagyva. Előmelegített 180°C-os sütőbe
süssük kb.15 percig.
Még melegen faragjunk késsel egy kis mélyedést a belsejükbe a
tölteléknek.
A krémhez keverjük össze a cukrot az egész tojással és a
sárgájával, a keményítővel, a gyümölcslével és a vízzel. Kis/közepes
lángon, folyamatos keverés közben sűrítsük be.
Töltsük meg a tésztát a krémmel, kettesével ragasszuk össze.
Forgassuk meg a szirupban, majd hempergessük
kristálycukorba.
Tegyük a citromocskákat kisméretű papírkapszliba. Tároljuk hűtőszekrényben.
Tegyük a citromocskákat kisméretű papírkapszliba. Tároljuk hűtőszekrényben.