Lófej az asztalon, és nem a maffiától ;)
Hozzávalók
- 500 g leveles tészta a testhez
- 250 g leveles tészta a sörényhez
Kantár, fül, sörény
- 200 g liszt
- 2 db tojás (1a tésztába, 1 felverve megkenni a tetejét)
- 50 ml viz
- csipet só
Vágjuk fel a képen látható módon.
A töltelékek szabadon választhatóak. A képen a sörény tölteléke 20 dkg mákból, a test 40 dkg almából készült.
Továbbá
- apróra vágott menta, a kantárt megszórni
- mazsola, vagy valamilyen aszalt gyümölcs a szemnek
Amikor a végén a felvert sárgájával megkenjük a tetejét, akkor a sörény megkenése előtt pici porcukrot keverhetünk a tojáshoz, az ezzel megkent részek sötétebbre barnulnak.
Forrás: http://svanya.blogspot.hu/2014/08/blog-post_28.html