A dobozos, a leveles tésztás és a cipós variációk után (linkek a nevekre kattintva) itt egy újabb megoldás. Jól néz ki, ugye?
Hozzávalók (minden szobahőmérsékletű)
Tészta
- 320 ml víz vagy tej
- 2 ek cukor
- 20 g élesztő
- 600 g liszt
- 1 tk só
- 2 ek vaj
- 200 g szalonna, kockákra vágva
- 2-3 ágacska rozmaring, levelére szedve
- 1 kerek camembert
- vaj, olvasztva
- magok (opcionális)
- 1 db tojás, felverve, megkenni
Az élesztőt futtassuk fel a cukorban elkevert vízben vagy tejben.
Gyúrjunk a hozzávalókból sima, rugalmas tésztát, szórjuk bele a megsült szalonna pörcöt és a rozmaringot is.
Meleg helyen, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Osszuk 10 részre, ebből 5 db 120 g és 5 db 90 g súlyú.
Először a nagyobbakat nyújtsuk ki, az 5. utolsó darab kivételével mindegyiket vágjuk körbe egy 20 cm-es tányér segítségével, tegyük őket egymásra úgy, hogy a tetejüket kenjük meg előtte az olvasztott vajjal. (A leeső tésztákat tegyük félre!)
Az ötödik kinyújtott tésztával fedjük le.
A képen látható módon vágjuk fel 8 részre, és középről kifelé a háromszögeket hajtsuk ki.
Helyezzük rá zsírpapírral bélelt sütőlapra.
Ugyanezzel a módszerrel járunk el a 90g-os tésztákkal is, az első 4 db-ot egy 15 cm-es tányér mentén vágjuk ki…az utolsóval fedjük le, szintén vágjuk be 8 részre. Tegyük a középső lyukba és hajtsuk ki.
A leeső tésztákból készítsünk középre egy kerek lapot, erre ültessük rá a sajtot.
A tetejét kenjük meg egy felvert tojással, megszórhatjuk magokkal is.
Előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben süssük 25 percig.
Melegen tálaljuk.
Forrás:
http://kanelaylimon.blogspot.com.es/2013/12/pan-de-beicon-y-romero-con-camembert.html