Hozzávalók
- 500 g túró, zsíros, szitán áttörve
- 2 ek porcukor
- 100 g fehér csokoládé
- 50 g vaj, puha
- 100 g aszalt gyümölcs, piros színű pl. meggy, cseresznye, eper...
- 10 g zselatin
- 100 g kókusz
A zselatin áztassuk be kb. 120 ml meleg vízbe, olyan edényt
használjunk, ami bírja majd a melegítést.
A túrót keverjük össze a cukorral.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőzön, keverjük hozzá a vajat.
Tegyük most rá a gőzre a megduzzadt zselatint, hogy
feloldódjon.
Keverjük hozzá a csokis keverékhez, majd adjuk hozzá a
túrósat is.
Egy zsírpapírra szórjuk rá a kókusz reszeléket, terítsük rá a krémet (lásd kép). A közepére szórjuk rá a gyümölcsdarabokat, a zsírpapír segítségével
zárjuk össze a túrót felette. Csomagoljuk be az egészet alufóliába és tegyük
min. 3 órára a hűtőszekrénybe.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük.
Forrás: http://recipe.org.ua/recipe/86