Ez a recept, mint látjátok kivivel készült, de ezt már a készítője is megbánta szerintem, mert a kiviben lévő enzimek gátolják a kocsonya dermedését, ez a hatás csak melegítéssel csökkenthető (szenvedett is picit vele, mire összeállt, újra melegítette kivistül és adott hozzá 25 g zselatinport).
Mindezek ellenére az ötlet kiváló!
Egy sütés nélküli torta, a közepén mondjuk eperkocsonyába dermedt eprekkel, vagy ugyanez málnával. Meleg nyári napokon sütés nélkül elkészíthető könnyű édes és savanykás, friss finomság.
Az alja 40 dkg omlós keksz 15 dkg vajjal, belenyomkodva a folpackkal bélelt formába.
Tetején a kisebb méretű edényben előre megdermesztett gyümölcsös kocsonya (2 zacskó).
Rajta a jelen esetben tejfölös zselés krém:
- 750 g tejföl
- 500 ml tej
- 35 g zselatin
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
A meleg tejben olvasszuk fel a zselatint.
A tejfölben keverjük oldódásig cukrokat, majd folyamatos keverés közben lassan csurgassuk hozzá a zselatinos tejet.
Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe. Borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a folpackot.
Forrás: http://samzareulo.blogspot.hu/2013/12/blog-post_10.html