Morzsatészta
Turmixgéppel aprítsunk össze morzsás állagúra
- 3 dkg pekándiót (előzetesen megpirított)
- 12 dkg graham kekszet
- 10 ek olvasztott vajat
- 15 dkg lisztet
- 7 dkg barna cukrot
Süssük előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben 20 percig, félidőben keverjük át!
Töltelék
Verjünk kézi mixer közepes sebességi fokán 3 percig
- 2 tojásfehérjét
- 10 dkg cukorral
- 2,5 dl tejszínt és verjük további 6 percig.
- 1 citrom frissen facsart levét
- 11 dkg krémsajtot (szobahőmérsékletű)
Óvatosan keverjünk hozzá 0,5 kg feldarabolt földiepret.
Terítsük a morzsa felét egy olyan edénybe, ami alkalmas fagyasztásra,
kanalazzuk rá az epres krémet, majd szórjuk rá a morzsa maradékát.
Fedjük le, és tegyük minimum 3 órára a hűtőszekrénybe.
A recept málnával, szederrel, áfonyával vagy ribizlivel is elkészíthető!
Forrás: http://www.pipandebby.com/pip-ebby/2012/4/17/frozen-strawberries-and-cream-dessert.html