Hozzávalók
- 1,5 tk chilipor
- 1,5 tk mustárpor
- 0,5 tk fokhagymapor
- 0,5 tk cukor
- 1 kerek cipó
- 1 ek vaj, puha
- 1 brie sajt
Vágjuk le a cipó kalapját, és a belsejéből kaparjunk ki annyi kenyérbelet, hogy beleférjen a sajt.
Az üreget kenjük ki a vajjal, szórjuk meg 2 tk fűszerkeverékkel.
Késsel vágjuk be a héjat 5 cm mélységben, 2,5 cm távolságra egymástól.
A sajtról vágjuk le a héjat, helyezzük az üregbe, szórjuk meg a maradék fűszerkeverékkel, tegyük vissza a cipó kalapját
Süssük 20 - 30 percig.
Forrás:http://www.thekitchn.com/
Mi a különbség a brie és a camambert között? :
"A Camembert 45 százalék zsírtartalommal, 240-250 grammos tömeggel készül, általában fadobozban kerül forgalomba, míg a Brie 1 és 3 kilogrammos korongokban készül, minimum 50 százalék zsírtartalommal. Éppen ezért a Brie-nek hosszabb az érlelési ideje, és ennek az előrehaladtával a sajt egyre húsosabbá, erősebbé, gombás ízűvé válik."
Forrás: vjm.hu
Dobozban sült camambert:
http://chefcricket.blogspot.hu/2013/12/dobozban-sult-camambert.html
Leveles tésztában sült camambert:
http://chefcricket.blogspot.hu/2014/01/leveles-tesztaban-sult-camambert.html