Hozzávalók
Keverjük a vajat krémesre a cukorral.
Adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát és a citromhéjat. Keverjük hozzá a sütőporral átszitált lisztet és keményítőt.
Evőkanálnyi tészta mennyiségeket formáljunk golyóvá és tegyük a tepsibe.
Egy kis üveggel vagy egy kupakkal alakítsuk ki a tetején a gomba szárát.
Mártsuk a kupakot először vízbe, majd kakaóporba és nyomjuk a tészta közepébe. Olyan méretű kupakot válasszunk, hogy a gomba oldalán is maradjon elég tészta mennyiség.
A gombák méretétől is függ a sütési idő, kb. 10 perc alatt sül készre, de egy villával alájuk nyúlva érdemes ellenőrizni az aljukat, hogy ne barnuljanak túl.
Mikor kihűltek forgassuk meg porcukorban, tároljuk légmentesen záródó edényben.
Forrás: http://heneedsfood.com/2013/01/slatki-sampinjoni-sweet-champignons
- 230 g vaj, puha
- 125 g porcukor
- 2 db tojás, enyhén felverve
- 1 tk vanília paszta/1 cs vaníliás cukor
- 1 tk citromhéj
- 40 dkg liszt
- 12 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 2-3 ek porcukor, a díszítéshez
Keverjük a vajat krémesre a cukorral.
Adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát és a citromhéjat. Keverjük hozzá a sütőporral átszitált lisztet és keményítőt.
Evőkanálnyi tészta mennyiségeket formáljunk golyóvá és tegyük a tepsibe.
Egy kis üveggel vagy egy kupakkal alakítsuk ki a tetején a gomba szárát.
Mártsuk a kupakot először vízbe, majd kakaóporba és nyomjuk a tészta közepébe. Olyan méretű kupakot válasszunk, hogy a gomba oldalán is maradjon elég tészta mennyiség.
A gombák méretétől is függ a sütési idő, kb. 10 perc alatt sül készre, de egy villával alájuk nyúlva érdemes ellenőrizni az aljukat, hogy ne barnuljanak túl.
Mikor kihűltek forgassuk meg porcukorban, tároljuk légmentesen záródó edényben.
Forrás: http://heneedsfood.com/2013/01/slatki-sampinjoni-sweet-champignons