Jó néz ki, ugye? Természetesen lehet sajtos, tejfölös, szalámis változatokban is gondolkodni!
Hozzávalók:Tészta:
50 dkg liszt
0,5 tk só
8 dkg cukor
1 cs. száraz élesztő
2 db tojás
10 dkg vaj
2 dl tej (langyos)
Töltelék
10 dkg csokoládé
3 ek Nutella
lekvár
Keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot a száraz élesztővel, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a tejet. Hagyjuk meleg helyen, míg a duplájára nő.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, kenjük meg a töltelékkel (a csokoládét olvasszuk fel vízgőzön és keverjük össze a nutellával).
Hajtogassuk a képen létható módon, nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, pizza vágóval (vagy egy éles késsel) vágjuk fel 1-2 cm széles csíkokra. A csíkokat csavarjuk meg, és tegyük le egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe.
Amíg a sütő 180 °C-ra felmelegszik, addig még hagyjuk kelni.
Kb. 15 perc alatt sül aranysárgára, akkor emeljük ki a zsírpapír segítségével a tepsiből, kenjük meg a felületét lekvárral és a papír segítségével jó szorosan tekerjük fel.
Óvatosan, miközben a kezünkkel szorosan fogjuk, bontsuk le róla a papírt, és tekerjük be folpackba, vagy műanyag zacskóba. Hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.
Források:
http://tortelina.blogspot.hu/2012/10/spiralni-mramorni-hleb.html
http://fedorcka.blogspot.it/2012/11/marble-twist-roll.html