Hozzávalók
- 200 g eper, fagyasztott
- 2 ek citromlé, frissen facsarva
- 150 g porcukor, átszitálva
- 15 g étkezési zselatin
Az epret olvasszuk ki, a kiengedett levével együtt törjük össze (ha szitán törjük, akkor a magokat is el tudjuk távolítani).
A péphez keverjük hozzá a zselatint és hagyjuk 20 percig, hogy a zselatin megduzzadjon.
Adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet, majd az átszitált porcukrot.
Kis lángon melegítsük fel, de forrni a zselatin miatt nem szabad!
Keverjük szobahőmérsékletűre, majd keverjük tovább robotgép legkisebb fokozatától folyamatosan váltva a legerősebb fokozatig, 5-7 percig.
Öntsük pici vajjal megkent zsírpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk 1-2 óráig hűtőszekrényben kihűlni.
Szórjuk meg porcukorral, vágjuk kockákra.
Díszíteni tejszínhabbal, mentalevéllel, kókuszreszelékkel lehet, és jól áll neki egy pohár pezsgő is.
Forrás: http://hrumburum.ru/recipe/402