Hozzávalók (kb. 35 db)
Tészta
Töltelék
A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverjük össze.
A tésztához keverjük a tojásokat habosra a cukorral (kb. 5 perc).
Adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot.
Szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet.
Nagyon könnyű, lágy tésztát kapunk, amit osszunk két részre.
Az egyiket 3, a másikat 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
A vastagabból készülnek az alsó lapok, szúrjuk ki kerek sütemény kiszúróval. Kenjük meg sárgabarack lekvárral, tegyünk rá egy kevés tölteléket, és fedjük le a vékonyabb lapból egy kicsivel kisebb méretre vágott kerek tésztával.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 9-11 perc alatt sül készre. Még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral.
Forrás: http://www.liveinternet.ru/users/4995452/post277580487
Tészta
- 380-400 g liszt
- 150 g cukor
- 150 g puha vaj
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
Töltelék
- 100 g cukor (csökkenthető a mennyisége 50-80 grammig)
- 100 g darált dió (vagy mandula, mogyoró)
- 3 ek tej
- Sárgabarack lekvár
A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverjük össze.
A tésztához keverjük a tojásokat habosra a cukorral (kb. 5 perc).
Adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot.
Szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet.
Nagyon könnyű, lágy tésztát kapunk, amit osszunk két részre.
Az egyiket 3, a másikat 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
A vastagabból készülnek az alsó lapok, szúrjuk ki kerek sütemény kiszúróval. Kenjük meg sárgabarack lekvárral, tegyünk rá egy kevés tölteléket, és fedjük le a vékonyabb lapból egy kicsivel kisebb méretre vágott kerek tésztával.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 9-11 perc alatt sül készre. Még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral.
Forrás: http://www.liveinternet.ru/users/4995452/post277580487