Hozzávalók
Tészta
- 150 g cukor
- 260 ml víz
- 225 g darált keksz
Krém
- 150 g cukor
- 150 g vaj vagy margarin
- 4,5 ek víz
- 150 g tejpor
- 6 ek kókuszreszelék
- 1 lap ostya
Karamellizáljunk 150 g cukrot aranybarnára, adjuk hozzá a vizet (óvatosan, mert felcsap a gőz), és folytassuk addig a melegítést, amíg a karamell elolvad.
Vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a darált kekszet, keverjük meg és terítsük el az ostyán.
A krémhez olvasszuk fel kis lángon a vajat a vízzel és a cukorral.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejport és kókuszt, keverjük jól össze, és hagyjuk hűlni 5 percig.
Kenjük a karamellás tésztára és tekerjük fel egy konyhai textília segítségével.
Csomagoljuk be fóliába és hagyjuk a hűtőben egy éjszakán át.
Forrás: http://tortelina.blogspot.hu/2014/02/karamel-kokos-rolat.html