Hozzávalók
Tészta
22 dkg liszt
10 dkg cukor
17 dkg vaj (hidegen, kockára vágva)
csipet só
Töltelék
2 tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
1,25 dl tejföl
csipetnyi só
45 dkg zúzott ananász
Kókusz köd
12 dkg porcukor
1 ek tejszín
1 ek tej
1 tk kókusz aroma
A kockára vágott vajat morzsoljuk össze a többi hozzávalóval, gyúrjuk össze. Vegyünk ki belőle 1 bögrényi mennyiséget, tegyük félre.
A maradékot erősen nyomkodjuk bele egy kivajazott 22x33cm méretű tepsi aljára és 175 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben süssük 15 percig.
Az ananászos töltelékhez: a tojásokhoz keverjük a cukrot, a tejfölt, a lisztet és a sót, végül pedig az ananászt.
Terítsük el egyenletesen a megsült és kihűlt tésztán, a bögrényi félretett tésztát szórjuk a tetejére.
Kb. 1 óra alatt sül készre.
15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt ráspricceljük a mázat.
Forrás: http://laughingspatula.com/pineapple-bars