Banános, szottyos és finom, még ha nem is Makovecz tervezte
Hozzávalók Tészták Világos lap 2,5 dl joghurt 1 db tojás 20 dkg cukor 15 dkg liszt 1 tk szódabikarbóna Sötét lap 2,5 dl joghurt 1 db tojás 20 dkg cukor 15 dkg liszt 1 tk szódabikarbóna 2 ek kakaó
Töltelék 600 g banános joghurt 4-5 db banán, karikákra vágva
Dekoráció 200 g banános joghurt, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral összekeverve 4-5 banán 10 dkg csokoládé + 2 ek olaj
Készítsük el egymás után a két tésztalapot. Mindkét eljárás uaz, csak a sötétlapnál adunk hozzá 2 e kakaót. A joghurtot keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a cukrot, majd az előzetesen átszitált, szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral kikent 24 cm átmérőjű kerek tortaformában, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre (tűpróba) mindkét lapot.
A kakaós lapot vágjuk ketté, az alja lesz a torta alja. A másik felét és a fehér tésztát is vágjuk fel kis kockára, és keverjük össze a tölteléknél megadott joghurt és banán mennyiséggel, majd halmozzuk rá a kakaós lapra.
Öntsük le az egészet 200 g cukros banános joghurttal, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
Másnap a vízgőzön felolvasztott, olajjal elkevert étcsokival ragasszuk fel a hosszában félbevágott banánokat az oldalára, és a maradék csokoládét csorgassuk a tetejére. Szórjuk meg mandula forgáccsal vagy apróra vágott mogyoróval. Forrás: http://kulinariya123.blogspot.sg/2012/06/tort-pancho-bananovyj.html
A nagyvilág érdekes receptjei, konyhai trükkjei, megvalósítható praktikái.
Magyar mértékegységekre átszámolt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készült receptek. Minden bejegyzés alatt megtalálod az eredeti forrást.