Hozzávalók
- 2 tojás sárgája
- 170 g cukor + a szóráshoz használt mennyiség
- 150 g olaj
- 1 ek reszelt citromhéj
- 1 ek limoncello likőr
- 2 tk sütőpor
- 1 ek matcha tea
- 350 g + 3 ek liszt
- szegfűszeg
- napraforgómag
A tojások sárgáját keverjük a cukorral habosra. Adjuk hozzá az olajat, aztán a citromhéjat és a likőrt,
végül keverjük hozzá az átszitált sütőporos lisztet. Az összegyúrt tészta ¼ részéhez keverjük a matcha teát, és 3 ek lisztet.
Folpackon nyújtsuk a zöld tésztát téglalap formára, hossza legyen azonos a közben fehér tésztából megformált hengerrel, szélessége, pedig annyi, hogy körbe vegye a fehér tésztát.
Cukrozzuk meg a felületét, majd szorosan tekerjük rá a fóliát, és tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Vágjuk 1-1,5 cm széles szeletekre, és kézzel alakítsuk ki az alma (tetszés szerint körte) formáját. A tetejére, és az aljába is szúrjunk 1-1 szegfűszeget (lásd kép), a magokat pl. napraforgómagból, vagy sütés után csokoládéval tudjuk kialakítani.
Sütőpapírral bélelt lapon, előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 25 perc alatt sül készre.
Forrás: http://perchica.ru/post301465435