Kelt tésztából formázva, túró töltelékkel.
Hozzávalók
Tészta
1,2 dl tej
1 db tojás
45 liszt (kb.)
5 dkg vaj, olvasztva
1 ek olaj
0,5 tk élesztőpor
2 ek cukor
csipet só
Töltelék
30 dkg túró
10 dkg mazsola
cukor (ízlés szerint)
1 tojássárgája
1 vaníliás cukor
tojássárgája
ételfesték (piros)
Futtassuk fel az élesztőt a pici cukorral elkevert langyos tejben.
A tojást keverjük össze az olvasztott vajjal, az olajjal, a cukorral, a sóval.
Szitáljuk hozzá a lisztet és a felfutott élesztővel együtt gyúrjuk össze , tegyük meleg helyre 1 órára.
Töltelék
Keverjük össze a túrót a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett mazsolát is.
Nyújtsuk ki lisztezett deszkán a tésztát, vágjunk ki belőle egy nagyobb kör alakot, halmozzuk rá a túró tölteléket (gömb alakban) és hajtsuk fel a széleit a tésztának a képen látható módon.
A maradék tésztából vágjunk ki kb. 13-14 db szirmot.
Rakjuk a szirmokat a töltelékre, az elsőt tegyük középre, felülre, és ehhez képest rakjuk rá a többit (lásd képek).
Az utolsó szirmok alul veszik körbe a sütit, ezeket kenjük meg egy kis tojássárgájával, hogy egész biztosan tapadjanak.
A maradék sárgáját színezzük az ételfestékkel pirosra. Kenjük meg vele a rózsa szirmait.
Előmelegített 180° C hőmérsékletű sütőben süssük, amíg egy kis színe lesz, akkor kenjük meg még egyszer festékes tojássárgájával, takarjuk le alufóliával és süssük készre.
http://kuxaro4ka.ru/2013/08/21/pir-al-roz-mk-ot-el