(7 tucat)
Hozzávalók
- 8 dkg (Sharp) Cheddar sajt, reszelve
- 6 dkg vaj, kockákra vágva
- 15 dkg liszt
- ¾ tk só
- 2 ek hideg víz
Evőkanalanként adjuk hozzá a vizet.
Folpackkal csomagoljuk be a tésztát, és tegyük min. 20 percre a hűtőszekrénybe.
Nyújtsuk ki vékonyra (3 mm) vágjuk ki a választott alakokat.
Használhatunk kicsi, kész kiszúró mintákat. De akár egy sörös vagy üdítős doboz oldalából magunk is könnyedén készíthetünk kiszúrót.
(Vágjunk egy csíkokat a doboz palástjából és hajlítsuk meg halacska, vagy pac-man formájúra.)
Sütőpapírral bélelt tepsin, 175 °C hőmérsékletűre előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül ropogósra.
Forrás: http://tastykitchen.com/blog/2011/09/homemade-goldfish-crackers