Magyarországon sajnos nem kapható készen az a pillsbury tészta ami szükséges hozzá, de sebaj, van recept.
Hozzávalók
- 45 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 22.5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 30 dkg cukor
- 1 tk vanília
- ½ tk citrom aroma
Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal.
A tojásokhoz folyamatos keverés közben adjuk hozzá apránként a cukrot, a vaníliát és a citrom aromát.
Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, gyúrjuk össze, ha kész felezzük el és tegyük a tésztagombócokat folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
A recept forrása: http://www.pillsbury.com/recipes/old-fashioned-sugar-cookies/c2118816-6424-4a8f-915e-bc4fbab05117/
További hozzávalók a tészta alapok ízesítéséhez:
- 30 dkg liszt
- 6 ml fehér rum (és ha szereted a rum ízét, akkor + 1 ek rum aroma)
- 20 dkg Coca-Cola
- 2 ek kakaópor
A tészta rétegek összeállításához:
- 1 tojásfehérje
Rum ízű tészta:
Keverjük össze az egyik tészta gombócot 15 dkg liszttel és a rummal (opcionálisan a +aromával).
Csomagoljuk vissza a folpackba, és tegyük a hűtőbe újra egy órára.
Cola ízű tészta:
Forraljunk le negyedére 20 dkg Coca-Colát egy serpenyőben. Hűtsük le.
A másik tészta gombóchoz adjunk 15 dkg lisztet, 2 ek kakaóport és a cola szirupot.
Csomagoljuk vissza a folpackba, és tegyük a hűtőbe újra egy órára.
Nyújtsuk ki a tésztákat kb. 5mm vastagságúra és vágjuk fel téglalapokra. Ezeket a téglalapokat rétegezzük egymásra, minden réteg között vékonyan kenjük meg villával felvert tojásfehérjével.
Ha a rétegek egymáson vannak, újra csomagoljuk be folpackba és minium 2 órára, de jobb, ha egy egész éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.
Vágjuk fel, formázzuk a tésztát tetszés szerint, javasolt az 5-6 mm-es sütési vastagság.
Zsírpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben, 12 perc alatt készre sül.
A forrás oldalon további képek a formázáshoz:http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/968187/rum-and-coke-cookies