Tészta
- 2 db tojás,
- 250 ml kefir
- 250 ml tejet
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 ek cukor
- csipet só
- 200 g liszt
- 100 ml olaj
Töltelék
- 300 g főtt marhahús
- 200 g gomba
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors
- 2 db tojás
- 150 ml tejföl
Tészta
Keverjük a szódabikarbónát a kefirbe, hagyjuk egy kicsit dolgozni benne.
Utána adjuk hozzá a tejet.
Keverjük össze a tojásokat a cukorral és a sóval, majd adjuk az előző kefires keverékhez.
Fokozatosan öntsük bele a lisztet, aztán az olajat, egy nem túl sűrű, homogén tésztát kell kapnunk.
További olaj nélkül süssünk 20 cm átmérőjű palacsintákat (kb. 18 db).
Töltelék
Vágjuk finomra a hagymát és a gombát, pirítsuk meg olajon, ízesítsük sóval, borssal.
A főtt húst daráljuk át, vagy turmixoljuk össze, keverjük össze a gombás keverékkel.
Ha száraznak érezzük, egy kanál tejföllel lazíthatjuk.
Öntet
Az öntethez villával verjük fel enyhén a tojásokat, keverjük a tejfölhöz.
Egy 10x20 cm nagyságú formát béleljünk ki egy rétegben palacsintával, úgy, hogy a peremén túlnyúljon, hogy vissza tudjuk majd hajtani.
Két palacsintát vágjunk fel 1 centiméter széles csíkokra, ebből szőjük meg a tetejére a dekoratív befejezést.
Töltsük meg a palacsintákat, rétegezzük az öntettel, tegyük rá a „szőttest”, a tetejére is jusson az öntetből.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt sül készre.
Vegyük ki a formából tálalás előtt.
Forrás: http://eda.germaniaplus.de/2012/11/11/blinnyj-pirog-s-gribami-i-myasom/