Tészta
- 5 db tojás
- 18 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kukoricakeményítő (étkezési keményítő)
- 3 dkg kakaó
- 5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 1.5 tk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék
- 2,5 dl tejszín
- 40 dkg joghurt (sárgabarackos vagy őszibarackos)
- 1 doboz (425g) - sárgabarack konzerv (vagy: mandarin, őszibarack, ananász)
- 13g-15g zselatinpor
- cukor ízlés szerint (ha a tejszín édesített, akkor nem kell)
A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval és 9 dkg cukorral kemény habbá.
A tojások sárgáját keverjük a cukor másik felével habosra, adjuk hozzá a lágy vajat is.
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, kukoricakeményítővel, a kakaóval és a sütőporral.
Öntsük a sárgájás részhez a lisztes keveréket, majd óvatosan keverjük össze a habbá vert fehérjével.
180 ° C-ra előmelegített sütőben, 20-22 cm nagyságú kerek (zsírpapírral bélelt kivajazott, lisztezett) tortaformában süssük 35-40 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Csöpögtessük le a sárgabarackot, a levét fogjuk fel, tegyük félre.
A gyümölcsöt vágjuk fel apró kockákra.
1 dl tejszínben oldjuk fel a zselatint (zacskón lévő utasítást olvassuk el).
Keverjük össze a joghurtot a maradék tejszínből felvert habbal, és keverjük hozzá a kockára vágott gyümölcs felét. Adjuk hozzá a zselatinos keveréket.
Egy 18 cm átmérőjű, kupola vagy gömb alakú vagy tálat béleljünk ki folpackkal és töltsük bele a krémet, fagyasszuk le.
A tésztát vágjuk el két rétegre.
Az egyik lesz a sütemény alja, ezt áztassuk át a félretett gyümölcs sziruppal. A másik tésztát vágjuk fel 12 tortacikkre.
Borítsuk az alsó részre a megfagyott joghurtos krémet, rakjuk ki a szélét a 12 tortacikkel.
Tegyük a tetejére a megmaradt gyümölcskockákat, szórjuk meg porcukorral.
Forrás: http://do-it-yourself-best.net/post300297203/