Hozzávalók
Tészta
- 18 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 2,5 dl víz
Töltelék
- 35 dkg csirkemáj
- 1 db hagyma
- 1 db sárgarépa,
- 4 ek tejföl
- 1 tk só
- őrölt fekete bors
Tészta
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá vajat és a sót.
Vegyük kis lángra és alaposan keverjük csomómentesre a liszttel. Addig keverjük, míg elválik az edény falától.
Vegyük le a tűről, kezdjük el mixerrel keverni, mikor már nem tűzforró egyesével keverjük bele a tojásokat.
Zsírpapírral bélelt tepsibe tegyünk a tésztából diónyi darabokat, és 180°C hőmérsékletű sütőben süssük aranybarnára (kb. 35-40 perc).
Töltelék
A hagymát vágjuk apróra, reszeljük le a sárgarépát.
Süssük meg a májat egy kevés olajon, adjuk hozzá a zöldségeket, ízesítsük sóval borssal és főzzük 5-7 percig, gyakran kevergetve. Ha kész és kicsit kihűlt turmixgépben pépesítsük, egy kis tejfölt adhatunk még hozzá.
Töltsük meg a krémmel a félbevágott tésztákat.
Forrás: http://amari02.ru/post300477982/