Még a kezetekben van a karácsonyi mézeskalács díszítés rutinja? Na, hogy ne essünk ki a gyakorlatból ez egy klassz ötlet a folytatáshoz.
Felfújt léggömbök felületét kenjük meg egy leheletnyi olajjal.
Előre jól tervezzük meg, hogy hol díszítjük őket, és hogy hol fognak majd száradni! Az ügyesebbek foghatják a kezükben is a lufit, de érdemes egy poharat is előkészíteni, és abba tenni. Az elkészült labdáknak két nap száradásra van szükségük, ennek tudatában keressünk nekik biztonságos helyet!
A máz:
1 db tojásfehérje
25 dkg átszitált porcukor
0,5 tk citromsav
Ha nincs otthon vékony csőrű habzsákod az se probléma, használj sütőzacskót!
Ha nagy méretű léggömbre dolgozunk akár egy kupolát is emelhetünk a tortánk fölé:
1 db tojásfehérje
25 dkg átszitált porcukor
0,5 tk citromsav
Ha nincs otthon vékony csőrű habzsákod az se probléma, használj sütőzacskót!
Ha nagy méretű léggömbre dolgozunk akár egy kupolát is emelhetünk a tortánk fölé:
Vagy készíthetünk belőle alkalmi mécsestartót, a teamécses fém részét javasolnám azért egy szép szalaggal eltakarni.