Hozzávalók
- 90 dkg ricotta
- 20 dkg porcukor
- 1 ek citromhéj
- 1 ek limoncello
- 5 dl víz
- 5 dl limoncello
- 70 dkg babapiskóta
- lemon curd ( recept lent)
- 5 dl tejszín
- 4 ek cukor
Keverjük össze a ricottát, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és 1 ek limoncellot .
Melegítsük fel a vizet és limoncellot kb. 5 percig, nem kell forrnia. Vegyük le a tűzről, öntsük át egy tálba és hűtsük le (kb. 5 perc).
Mártsuk meg félig a babapiskótákat a lehűtött limoncellos keverékbe, és tegyünk le egy réteget egy 22 x 33 cm nagyságú tál/tepsi aljára.
Kenjük rá a ricottás keveréket.
Újabb réteg bemártott babapiskóta sor következik, amit a
citrom kurd követ.
Fedjük be az utolsó réteg babapiskótával, amit borítsunk be a cukorral habbá vert tejszínnel.
Minimum 4 órára, de jobb, ha egy egész éjszakára hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben.
Lemon curd
Hozzávalók
- 3 citrom
- 30 dkg cukor
- 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 4 nagy tojás
- 3-4 citrom frissen facsart neve
- csipet só
Tegyük turmix gépbe, adjuk hozzá a cukrot és daráljuk nagyon finomra.
A vajat keverjük krémesre, adjuk hozzá a citromos cukrot, majd egyesével a tojásokat, aztán a citromlevet végül a sót.
Keverjük addig, amíg összeáll.
Öntsük a keveréket 2 literes serpenyőbe és főzzük át folyamatos keverés közben, alacsony lángon, amíg besűrűsödik (kb. 10 perc, 77°C-tól).
Vegyük le a tűzről, hűtőszekrényben hűtsük ki.
Forrás: http://abeautifulbite.com/limoncello-and-ricotta-cake/