Hozzávalók
- 12,5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek tej
- 40 dkg liszt
- 10 dkg dió
- sűrített tej
Szitáljuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze.
Formáljunk 3 golyót belőle, és folpackba csomagolva tegyük a mélyhűtőbe.
Zsírpapírral bélelt tepsibe reszeljük bele (reszelő nagy lyukán) a fagyott tésztát, ne legyen vastag inkább több részletben süssük.
Előmelegített sütőben 160 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt sül meg aranysárgára.
A diót vágjuk durvára, keverjük össze a morzsával és adjunk hozzá annyi sűrített tejet, hogy összeálljon.
Nyomkodjuk vízzel kiöblített (így nem ragad bele) lefelé keskenyedő pohárba.
Fordítsuk ki, tálalásnál szórjuk meg porcukorral.
Forrás: http://goutsdelaplanete-alouettan.blogspot.hu/2010/01/blog-post_12.html