Lehet sós vagy édes, ahogy tetszik
Hozzávalók
Tészta
- 15 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl víz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk élesztőpor
- pici cukor (ha a töltelék édes, akkor a picinél több)
Töltelék
A langyos vízben oldjunk fel egy pici cukrot és futtassuk fel az élesztőt benne.
Ha felfutott öntsük a meglangyosított tejhez, szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, habverővel keverjük simára. Hagyjuk 20 percig pihenni.
A várakozási idő alatt készítsük el a tölteléket:
Kevés olajon dinszteljük meg a kis kockára vágott hagymát, pirítsuk meg rajta a szeletelt gombát, ízesítsük sóval, borssal.
A sajtot reszeljük le.
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, és süssünk 2,5 ek mennyiségből kis palacsintákat.
Megfordítani nem kell, csak az egyik oldalát sütjük meg.
Ne tegyük egymásra a kisült palacsintákat, mert összeragadnak (kb. 20 db lesz).
A kisült tészták közepére tegyünk 1 ek mennyiségű gombás tölteléket, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Csippentsük össze a tészta széleit a képen látható módon.
Tálalás előtt toljuk 180°C hőmérsékletűre előmelegített sütőbe 10 percre, ez alatt jól átmelegszik és a közepén a sajt ráolvad a gombás töltelékre.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölt.
A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, lehet pl. fűszeres darált hús, zöldségek, gyümölcsök, lekvár…
Forrás: vk.com
- 10 dkg sajt
- 20-30 dkg gomba
- 1 db hagyma
- só
- bors
A langyos vízben oldjunk fel egy pici cukrot és futtassuk fel az élesztőt benne.
Ha felfutott öntsük a meglangyosított tejhez, szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, habverővel keverjük simára. Hagyjuk 20 percig pihenni.
A várakozási idő alatt készítsük el a tölteléket:
Kevés olajon dinszteljük meg a kis kockára vágott hagymát, pirítsuk meg rajta a szeletelt gombát, ízesítsük sóval, borssal.
A sajtot reszeljük le.
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, és süssünk 2,5 ek mennyiségből kis palacsintákat.
Megfordítani nem kell, csak az egyik oldalát sütjük meg.
Ne tegyük egymásra a kisült palacsintákat, mert összeragadnak (kb. 20 db lesz).
A kisült tészták közepére tegyünk 1 ek mennyiségű gombás tölteléket, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Csippentsük össze a tészta széleit a képen látható módon.
Tálalás előtt toljuk 180°C hőmérsékletűre előmelegített sütőbe 10 percre, ez alatt jól átmelegszik és a közepén a sajt ráolvad a gombás töltelékre.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölt.
A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, lehet pl. fűszeres darált hús, zöldségek, gyümölcsök, lekvár…
Forrás: vk.com