Hozzávalók
- 25 dkg csirkemell filé
- 3 db tojás
- 1 db uborka
- 3 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- majonéz
- olaj
- só
A csirkemellet sózzuk (szárnyas fűszerkeverékkel is ízesíthetjük) és kevés vajon átsütjük.
A paprikákat a hegyüktől kereszt alakban többszörösen bemetsszük, de nem teljesen végig, kb. 2 -2.5 cm távolságot hagyva (lásd kép!)
A kés hegyével minden egyes szirmot óvatosan vékonyítsunk el (lásd kép!)
Egy nagyméretű, mély tálat töltsünk fel jeges, hideg vízzel, tegyük bele fejjel lefelé a paprikákat ázni.
Kb. 1-2 óra alatt a virágok kinyílnak.
Csepegtessük le, vágjuk ki a belsejükből a magokat.
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és hagyjuk jó forró vízben ázni 1 percig, aztán öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le.
A tojásokat villával verjük fel egy kicsit, ízesítsük sóval (borssal) és egy kevés olajon süssük meg omlettnek, aranysárgára.
Az uborkát vágjuk vékony szeletekre, vagy kockára.
A csirkemell filét vágjuk kockára, a tojást csíkokra.
Keverjük össze a saláta összetevőit majonézzel, ízesítsük sóval, borssal és töltsük a paprikába. Díszítsük tetszés szerint.
Forrás:http://mosfoodnews.ru/salat_iz_blinchikov_v_cvetke_recept_s_foto-1524.html