Hozzávalók
Vágjuk kis kockákra a hagymát, pároljuk meg egy kevés olajon, dobjuk mellé a kockákra vágott gombát is. Pároljuk le róla a közben keletkező levet.
A megmosott csirkecombokról a képen látható részig vágjuk csak le a bőrt. Addig ameddig kb. a töltelék körbeöleli a húst.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajban 25-30 perc alatt puhára sütjük.
Törjük össze a burgonyát, adjuk hozzá vajat, majd a tejet, sózzuk, keverjük hozzá a hagymás, gombás keveréket is.
Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra, vágjunk belőle 6 db 15x15 cm-es négyzetet.
A maradék tésztából formáljuk 6 db kis pogácsát, és ezeket helyezzük a tészta négyzetek közepére.
Tegyünk rájuk 2-3 ek gombás tölteléket, és helyezzük rá a csirkecombokat.
(Előzetesen burkoljuk be a csontok végeit alufóliával, hogy ne égjenek meg.)
Fogjuk össze a tészta széleit a csontkörül, az így kialakuló batyu nyakát konyhai kötözővel kössük a csontköré.
Zsírpapírral bélelt, enyhén kiolajozott tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálalás előtt ne felejtsük levágni a batyuk nyakáról a kötözőt.
Forrás: http://www.say7.info/cook/recipe/641-Kurinyie-nozhki-v.html
- 50 dkg leveles tészta (mirelit is lehet)
- 6 db csirke alsócomb
- 30 dkg gomba
- 70 dkg burgonya
- 15 dkg hagyma
- 0.5 dl tej
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- növényi olaj
Vágjuk kis kockákra a hagymát, pároljuk meg egy kevés olajon, dobjuk mellé a kockákra vágott gombát is. Pároljuk le róla a közben keletkező levet.
A megmosott csirkecombokról a képen látható részig vágjuk csak le a bőrt. Addig ameddig kb. a töltelék körbeöleli a húst.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajban 25-30 perc alatt puhára sütjük.
Törjük össze a burgonyát, adjuk hozzá vajat, majd a tejet, sózzuk, keverjük hozzá a hagymás, gombás keveréket is.
Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra, vágjunk belőle 6 db 15x15 cm-es négyzetet.
A maradék tésztából formáljuk 6 db kis pogácsát, és ezeket helyezzük a tészta négyzetek közepére.
Tegyünk rájuk 2-3 ek gombás tölteléket, és helyezzük rá a csirkecombokat.
(Előzetesen burkoljuk be a csontok végeit alufóliával, hogy ne égjenek meg.)
Fogjuk össze a tészta széleit a csontkörül, az így kialakuló batyu nyakát konyhai kötözővel kössük a csontköré.
Zsírpapírral bélelt, enyhén kiolajozott tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálalás előtt ne felejtsük levágni a batyuk nyakáról a kötözőt.
Forrás: http://www.say7.info/cook/recipe/641-Kurinyie-nozhki-v.html