Torta tejjel, tejszínnel és joghurttal:
Hozzávalók
Tészta
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g barnacukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 150 g cukor
- 40 g zselatinpor (a zacskón lévő utasításokat tartsuk be!)
- 600 ml tej
- 500 ml tejszín
- 150 g görög (sűrű) joghurt
- citromhéj
- fahéjrúd
Gyúrjuk össze a hozzávalókat a tésztához. Nyújtsuk ki és béleljünk ki vele, egy 26 cm-es kerek tortaforma alját és oldalát. Sütés előtt szurkáljuk meg villával. Süssük 190°C-on előmelegített sütőben 10 percig. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez egy serpenyőben keverjük össze a cukrot, 500 ml tejet, a tejszínt, a joghurtot, a citromhéjat. Dobjuk bele a fahéj rudat és forraljuk fel kis lángon.
A maradék 100 ml tejbe szórjuk bele a zseléport, és hagyjuk állni 5 percig.
Vegyük le a lángról a tölteléket és keverjük bele a zselatint. Öntsük a tésztára, és tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul.
Tálalás előtt szórjuk fahéjjal.
Forrás: http://chocorroldevainilla.blogspot.hu/2011/05/milky-cakepastel-de-leche.html