Hozzávalók
Keksz
- 125 g vaj, olvasztva
- 90 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 80 g étkezési keményítő
- 0,5 cs sütőpor
- 1 tk instant kávé
- 1 ek tej
- 1 db tojássárgája
- Szezámmag
- Tetszőleges krém, pl nutella vagy mogyoróvaj … **
- Baracklekvár
Elkészítés
Keverjük össze a vajat a cukorral és a tojással, adjuk hozzá a keményítőt és a sütőport is.
Részletekben öntsük hozzá a lisztet, gyúrjuk puha tésztát belőle.
Takarjuk le folpackkal és hagyjuk állni egy órát.
A kávéport keverjük össze a tejjel és a tojássárgájával.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, szúrjuk ki a süteményeket, helyezzük zsírpapírral bélelt sütőlapra.
A kiszúrt mennyiség felét kenjük meg a kávés mázzal, majd villával húzzunk bele tetszés szerinti mintákat.
Süssük 180 °C hőmérsékletű sütőben 15 percig.
Mikor kihűlt töltsük meg krémmel, az oldalát kenjük meg baracklekvárral és forgassuk meg szezámmagban.
** Az eredeti recept speculoos krémet ajánl hozzá, sajnos ez Magyarországon nem kapható. De találtam hozzá egy receptet:http://bigbaketheory.com/2012/08/03/homemade-speculoos-spread
Forrás: http://dlicedorient.blogspot.fr/2012/10/biscuits-sesame.html