Hozzávalók
130 g vaj/margarin, olvasztva
200 g tejföl
1 ek cukor
1 db tojás
csipet só
0,5 tk szódabikarbóna
130 g liszt
Töltelék
250-300 g fejes káposzta
2 db tojás, enyhén felverve
só
20 g vaj
Az olvasztott vajat keverjük el a tojással, a tejföllel és a cukorral, a lisztet a sóval és a szódabikarbónával. A keverjük össze a vajas és a lisztes részeket.
A káposztát vágjuk apróra, sózzuk meg és keverjük össze a felvert tojásokkal
Vajjal kenjük ki a tepsit (18 x 26 cm). Öntsük az aljára a tészta felét, erre szórjuk rá a káposztát, morzsoljuk rá a 20 g vajat (opcionális) fedjük be a maradék tésztával.
Süssük előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben körülbelül 60 percig, végezünk tűpróbát.
Fordítás:#ChefCricket
Forrás: http://alevtinja.livejournal.com/69037.html
CC tipp: Lehet a káposztás réteget zöldfűszerekkel megbolondítani (kapor, petrezselyem..) vagy kis kockára vágott keményre főtt tojással összekeverni, fűszerezni borssal, majorannaval, köménnyel, ízesíteni fokhagymával…