A sült alma finom, a cheesecake még finomabb, és így együtt? Ez jó lesz!
Hozzávalók
- 6 db alma
- 23 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
- 50 g cukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 db tojás
- 1 tk fahéj
Vágjuk le az almák tetejét és karalábévájóval vágjuk ki a belsejét (távolítsuk el a magházat is).
A krémsajtot keverjük simára a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a fűszereket is.
Töltsük meg a krémmel az almákat a 2/3 magasságig.
Tegyük az almákat egy sütőlapra, semmiképpen ne érintkezzenek egymással.
Süssük előmelegített sütőben 175 °C hőmérsékleten 20-25 percig.
Rácson hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük be a hűtőszekrénybe 1-3 órára. Szobahőmérsékleten és hidegen is nagyon finom.
Tálaláskor kínálhatjuk karamell öntettel, morzsával, dióval megszórva a tetejét.
Forrás: http://lecremedelacrumb.com/2014/10/cheesecake-stuffed-baked-apples.html