- 280 g liszt
- 40 g kukoricaliszt
- 2 ek hagymalevespor ( ízlés szerint többet is lehet bele tenni)
- 2 ek szárított metélőhagyma v. 1 ek apróra vágott friss metélőhagyma, vagy elhagyható
- 125 g vaj vagy margarin
- 125 ml tejföl vagy joghurt
A sütőt melegítsük elő 180 °C hőmérsékletre, a sütőlapot béleljük ki zsírpapírral, vékonyan vajazzuk meg.
Keverjük össze a lisztet a levesporral és a metélőhagymával. Ha olyan levesport használunk, ami nagyobb darab hagymákat tartalmaz, akkor daráljuk előzetesen össze.
Késes robotgéppel vagy hideg kézzel, gyorsan morzsoljuk össze a kockára vágott vajjal. Adjuk hozzá a tejfölt is, gyúrjuk össze.
Lisztezett felületen nyújtsuk 2,-5 mm vastagra, vágjuk tetszés szerinti formára, szurkáljuk meg villával.
Süssük kb. 14-20 perc alatt aranyszínűre, ne süssük túl, mert akkor keserű lehet. Légmentesen záródó edényben 4 napig tárolható.
Forrás: http://caketime.blox.pl/2012/06/Krakersy-cebulowe-French-onion-crackers.html