- 700 g csirkemell filé
- 30 g étkezési zselatin por
- 1 ek pirospaprika (édes)
- 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- bors
- só
- petrezselyem (kapor),apróra vágva
A húst vágjuk kis darabokra. Forgassuk össze az összes többi hozzávalóval. Tegyük bele egy sütőzacskóba, szorosan kössük bele, és állítsuk a zacskót egy választott sütőformába, pl. kenyérsütő forma, hagyjuk legalább 1 órát pihenni hűtőszekrényben. Ez idő alatt a húst pácolódik, a zselatin megduzzad.
Sütés előtt szúrjuk meg a zacskót 1-2 helyen tűvel, süssük előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben kb. 50 percig.
Vegyük ki a sütőből, a tetejére tegyünk súlyt, és így hagyjuk teljesen kihűlni (benne a zacskóban és a formában). A lehűtött húst tegyük minimum néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Bontsuk ki a zacskóból és szeleteljük.
Forrás: http://liandacooking.blogspot.ru/2013/05/blog-post_27.html
Az első kérdés, ami benne is felmerült az az volt, hogy a zselatin működőképes marad-e,funkcionál-e a sütés után, de a receptet nagyon sokan elkészítették már, és mindenki arról számolt be, hogy igen, és nagyon finom. Itt láthattok a hozzászólások között is sok-sok elkészült márványos hús képet: http://www.povarenok.ru/recipes/show/46066