Hozzávalók
- 180 g vaj
- 120 g porcukor
- 1 db tojás
- 350 g liszt
- 1 tk citromhéj
- 2 tk kakaó
- 2-3 csepp étel festék, zöld
- 1 tk mák
Öntsük hozzá a lisztet és a reszelt citromhéjat. Gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
Osszuk 3 részre, a képen láthatóak a méretek, egy nagyobb, egy ennél kicsivel kisebb és egy jóval kisebb golyó.
A legnagyobb méretű tésztagolyót ételfestékkel színezzük zöldre, a legkisebbet a kakaóval barnára.
Mindhárom golyót tegyük 5 percre a mélyhűtőbe.
A zöld színű tésztát nyújtsuk ki egy folpackon 25 cm x 7 cm méretűre.
A natúr színű tésztát sodorjuk 25 cm hosszú hengerré és tegyük a zöld színű téglalap közepére. A folpack segítségével szorosan tekerjük rá a zöld tésztát a natúrra, csomagoljuk be a műanyag fóliába és tegyük be 3 percre a mélyhűtőbe.
Nyújtsuk a barna színű tésztát 25 x 12 cm nagyságra, fedjük be vele a mélyhűtőből kivett (folpackból kicsomagolt) tekercset.
Újra, most már az egészet becsomagolva ismét tegyük vissza 3 percre a mélyhűtőbe.
Vágjuk vékony pengéjű, éles késsel 3 cm-es szeletekre. Tegyük zsírpapírral bélelt sütőlapra, az esetleges egyenetlenségek miatt kicsit lelapíthatjuk a szeleteket.
A mákot tegyük egy zacskóba, a sarkából vágjunk le egy picit, és így szórjuk rá a sütemények tetejére.
Süssük előmelegített 180 fokos sütőben, kb.10 - 13 percig.
Forrás: http://lady.mail.ru/recipe/13688-pechene-kivi