Külön edényben 100 g étcsokoládét és 50 g tejcsokoládét olvassz fel vízgőzön.
Terítsd el vékonyan az étcsokoládét sütőpapíron.
Vékony, kerek csőrű habzsákba töltsd bele a felolvasztott tejcsokit. Húzz vele az étcsokoládé rétegre egymástól 2,5-3 cm távolságra vízszintes csíkokat, majd egy fogpiszkálóval húzd függőlegesen (eltérő irányban, egyszer fentről, egyszer lentről kezdve) meg a mintát.
Gyorsan kell dolgozni, hogy ne legyen ideje a mintázás előtt megdermednie a csokiknak.
Hűtőben hagyjuk megszilárdulni, de a kivágás előtt 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, így nem törik a kiszúrás során.
Ebből a mennyiségből 6 db 10 cm átmérőjű kerek formát lehet kiszúrni.
Forrás: http://www.kulinarno-joana.com/2008/10/three-steps-piece